Strona główna
Biznes
Tutaj jesteś

Jak wybrać najlepszy rożen do kurczaka?

11 listopada, 2022 rożen do kurczaka


Rożen to jeden z podstawowych elementów wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Nowoczesne urządzenia pozwalają na przygotowanie grillowanego kurczaka, który można podawać z dodatkami wzbogacającymi smak drobiu. Będzie to jedno z wielu dań podawanych w barze lub główna atrakcja w restauracji. Ponadto urządzenie może być traktowane jako rożen domowy.

Rożen do kurczaka w barze

Kurczak z rożna to danie, które cieszy się dużą popularnością od wielu lat w naszym kraju. Za pomocą tego dania można zwrócić uwagę klientów na lokal i przyciągnąć większą grupę gości. Zaletą tego rozwiązania jest fakt, że dania z drobiu doceniają zarówno dorośli, jak i dzieci. Delikatne mięso może być przyrządzone na wiele sposobów dostosowanych do indywidualnych upodobań smakowych. Dzięki temu kurczak z rożna zaspokoi oczekiwania gości, bez względu na ich wiek, płeć i region, w którym mieszkają na co dzień.

Rożen do kurczaka – szybkie, smaczne jedzenie

Wyposażenie lokalu w rożen pozwala na szybkie przygotowanie smacznego i soczystego kurczaka. Dzięki temu lokal może oferować drób na wynos, co może w krótkim czasie spowodować zwiększenie przychodów firmy. Rożen jest łatwy w obsłudze, a jego ceny są umiarkowane. Na rynku można znaleźć wiele odmian, które można dostosować do aktualnych potrzeb restauracji. Jedną z najpopularniejszych wersji jest rożen elektryczny. Przyrządzanie mięsa odbywa się na nim bez ognia i dymu, a dodatkowo z urządzenia można korzystać przez cały rok. Pozwala to na zachowanie spójnego menu lokalu gastronomicznego o każdej porze roku.

Efektywność pracy rożna do kurczaka

Podczas zakupu rożna do baru lub restauracji należy zwrócić uwagę na jego efektywność. W szczególności warto sprawdzić, jaka ilość kurczaków może być opiekana w tym samym czasie. Rożen nie powinien być zbyt duży, bo będzie pobierał nadmierne ilości energii w stosunku do możliwości sprzedażowych w lokalu. Urządzenie powinno pozwolić na wygodne przygotowywanie i płynną sprzedaż drobiu przy zachowaniu średniego czasu oczekiwania klienta na swoje danie. W praktyce możliwy jest zakup rożna pozwalającego na opiekanie 12 kurczaków lub ich wielokrotności. Podczas dobierania sprzętu należy uwzględnić cenę urządzenia oraz koszty jego codziennej eksploatacji.

Rożen elektryczny – moc dostosowana do potrzeb lokalu

Rożen elektryczny może mieć różną moc. Od tego parametru zależy czas opiekania kurczaków. Jest to ważne z punktu widzenia kosztów obsługi urządzenia. Rożen o większej mocy skróci czas oczekiwania na gotowe danie przez gości. Dlatego warto zastanowić się nad zakupem urządzenia o mocy przynajmniej 10 kW, które pozwoli przygotować nie mniej niż 12 kurczaków w czasie około 80-90 minut. Istotna jest także liczba stref wewnątrz urządzenia. Zazwyczaj każda z nich jest regulowana oddzielnie, co pozwala ograniczyć zużycie prądu.

Rożen elektryczny do domu

Rożen elektryczny to bardzo praktyczne urządzenie, które powinno znaleźć się w małych i dużych lokalach gastronomicznych. Na rynku dostępne są urządzenia, które można łatwo dostosować do potrzeb restauracji zarówno pod względem funkcjonalności, jak i kosztów eksploatacji. Różnorodność ta powoduje, że urządzenia mogą być łatwo wykorzystane także jako rożen domowy. W ten sposób uzyskujemy możliwość szybkiego przygotowania smacznych dań, które zachwycą zaproszonych gości.

admin

MOŻE CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESOWAĆ

Sprzedaż rzeczy używanych online
Buy Now Pay Later
Agencja reklamowa Kraków

Jesteś zainteresowany reklamą?